What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

Uit: Hipsters

 

Hipsters zijn uit. Mensen zijn het helemaal zat met de semi-jonge rijke mensen die schijnbaar alle tijd in de wereld hebben en niks anders doen dan koffie drinken, festivalletjes bezoeken en ZZP-klussen uitvoeren. HP de Tijd heeft het over haat tegen hipsters, Trouw vindt dat de hipster niet moet zeuren en volgens The Telegraph is de hipster dood.

Het hele idee achter de hipstercultuur is dat je net iets anders bent dan de rest, maar inmiddels zijn er zoveel retro yuppen, dat zelfs Annie op drie achter weet wat een hipster is. Hipsters kenmerken zich door een knotje bij zowel de mannen als vrouwen, een baard voor de mannen, houthakkerskleding, vintage jaren vijftig en zestig bloemetjesmotieven, alle producten van Apple en vooral veel gezeur over biologisch eten en leven.

Niets mis met deze moderne hippies, maar ze zijn zo aanwezig. Als jij lekker met je vrienden een barbecue wil organiseren, ga je gang dan. Maar nee, bij de hipsters moeten er meteen foodtrucks bijkomen, flyers op duurzaam papier worden gedrukt, op alle social media uitnodigingen worden verstuurd en is dus de hele stad op de hoogte van ‘deze geheime barbecue’.

Hipsters zijn uit de mode, waarschijnlijk komt er nu een of andere tegenbeweging met mannen in strakke pakken (De nieuwste James Bond komt dit jaar uit) en powervrouwen op hoge stilettohakken (Hillary zorgt voor een femibeweging waar je U tegen zegt). Dus dag hipsters, welkom zakenmensen. Overigens zullen dit hopelijk wel zakenmensen zijn met het hart op de goede plek, want de graaiers van voorheen zijn ook notdone.

 

Info & Utils

Published in dinsdag, april 28th, 2015, at 12:34, and filed under Lifestyle, Mode.

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.