What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

Muziek is eigenlijk nooit uit

 

Muziek is misschien wel een van de meest mode gevoelige onderwerpen na mode. Iedere maand is er wel andere muziek populair en muziek verandert altijd. Wat er vandaag in is, is morgen uit. Maar naar muziek luisteren zal wel nooit ‘uit’ raken.

Muziek en stemming

Heb je bijvoorbeeld ooit muziek gebruikt om je productiviteit te verhogen of je stemming te veranderen? Denk vanaf nu nog maar eens na wanneer je je koptelefoon opzet. Interessant is dat sommige ritmes, zoals barok muziek, bepaalde enzymen opwekken waardoor je je beter en meer gefocust kan gaan voelen. Andere nummers daarentegen kunnen je neergeslagen laten voelen. Is jou dit ooit overkomen?

Invloed op hersenen

Muziek heeft een enorm krachtige invloed op de hersenen en bepaalde werkende delen profiteren zelfs van bepaalde klanken. Luister naar inspirerende muziek en eens rustig bij na wat het effect op je is. Of pak eens het nummer van Lady Gaga en doe hetzelfde.

Bij verschillende stijlen muziek zal je merken dat het je in contact brengt met je innerlijke overtuigingen en verlangens dat ervoor kan zorgen dat je helemaal relax wordt.

Waarom geeft muziek emoties?

Het kan je ook humeurig, gespannen en angstig maken. Hoe kan dit? Muziek verschuift je hersengolven die bepalen hoe de neuronen met elkaar communiceren.

Het effect van het gebruik van muziek om de productiviteit te verhogen is nog steeds onduidelijk, hoewel enkele studies over dit onderwerp zijn gedaan. Hoe dan ook, het is zeker geen kwaad, en het lijkt de beste optie om muziek te gebruiken zonder woorden, zodat het niet van invloed is op de taal delen van je hersenen. Misschien helpt snelle muziek je simpelweg wel gewoon wakker te blijven?

Muziek helpt 

Dat gezegd hebbende, als je een eentonige baan hebt, is  muziek een geweldige manier om uw stemming te verhogen, tijdens het uitvoeren hiervan. Om dezelfde redenering het helpt met sporten, het kan het ook helpen met het bestrijden van vermoeidheid, vooral als je de muziek vaak veranderd.

Studies hebben ook aangetoond dat bijna alle muziek je stemming verhoogt, want het veroorzaakt het vrijkomen van dopamine. Dus als je moe, verveeld, of depressief voelt, kan een goede popsong door je luidsprekers de remedie zijn die je nodig hebt!

Info & Utils

Published in woensdag, mei 29th, 2013, at 09:47, and filed under Lifestyle, Media, Overig.

Tags: , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2013. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.