What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

Een hippe eerste Heilige Communie

De eerste Heilige Communie is anno 2013 nog steeds een traditioneel feest. De kinderen zijn netjes aangekleed, de mis verloopt volgens eeuwen oude rituelen en na afloop is er een familiefeest. Maar bij de voorbereiding is er wel een nieuwe trend te bespeuren.


LocoMix

Steeds meer ouders versturen een hippe communiekaart als uitnodiging van de eerste Communie. Martijn Feenstra is eigenaar van LocoMix, een bedrijf dat originele uitnodigingen maakt. “Mensen kunnen bij ons online verschillende producten laten bedrukken. Ze mogen dus zelf een foto, tekst en achtergrond uitzoeken.”

  • “… flessenpost, die door de brievenbus past, zonder envelop…”

Uitnodiging die eruit springt

Feenstra ziet dat vooral de Out of the Box en Flessenpost populair zijn. “De Out of the Box is een kartonnen kubus. Die bij het openen van de envelop, eruit springt.” Omdat deze communie uitnodiging zes zijden heeft, is er ruimte genoeg voor foto’s en tekst. Bijvoorbeeld voor een fotocollage van de broertjes en zusjes.

Flessenpost

Flessenpost is al eeuwenoud, net als de Heilige Communie doen. Maar een glazenfles in de zee gooien, in de hoop dat iemand je uitnodiging leest, is wellicht niet de meest ideale manier om je boodschap over te brengen. “We hebben daarom flessenpost, die door de brievenbus past. We hebben plastic platte doorzichtige flessen, waar een opgerolde boodschap in past. Ook het etiket kan bedrukt worden met tekst. Het blijkt dat mensen het heel origineel vinden om zo’n flesje te vinden op de deurmat. Er zit geen envelop omheen, dus je ziet echte een fles tussen de post. Een kaartje verdwijnt vaak al snel van de schoorsteenmantel, terwijl mensen deze uitnodiging langer bewaren als aandenken.”

Ondanks dat er minder mensen naar de Kerk gaan, is de Communie nog steeds een belangrijk voor veel mensen. “In Zuid-Nederland en België gaan mensen nog wel naar de Kerk. En juist gezinnen waarbij de kinderen wel communie doen, hechten hier veel waarde aan. Ze maken er echt een feestje van, waarbij dus ook leuke uitnodigingen voor de Eerste Heilige Communie hoort.”

Info & Utils

Published in donderdag, maart 21st, 2013, at 11:55, and filed under Overig.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2013. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.