What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Lokale lekkernijen

Domtorentje uit Utrecht

Terwijl de culinaire koks zich op fusionfood en wedstrijden als Masterchef storten, weet iedereen dat de Nederlander steeds meer naar zijn eigen stad kijkt. De wereld om ons heen is niet meer belangrijker dan ons eigen kikkerland. We hebben een partij die Trots op Nederland heet en als iemand beweert dat Nederland geen eigen identiteit heeft, dan staan we op onze achterste poten.

Niet zo gek dat er steeds meer vraag is naar lokale lekkernijen. Trots bij de koffie. De Haagsche Hopjes en Bosche Bollen zijn niets nieuws op de bakplaat. Maar voor de echte lekkerbekken zijn daar onder andere de Deventer koek, het Domtorentje en het Haags Jantje. We zijn ook niet vies van een lekkernij van de buren, een baklavaatje of een snoepje uit Algarije gaat er ook best in. Wie meer lekkere hapjes kent, mag ze in de comments achterlaten.

Info & Utils

Published in dinsdag, september 28th, 2010, at 20:06, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.