What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Steeds meer driewielers op de weg


De driewieler wordt steeds populairder. Exacte cijfers uit Nederland zijn er niet, maar in Frankrijk steeg de verkoop afgelopen jaar met 20 procent, zo blijkt uit een rapport van het populaire merk Piaggio. Ook scooters met vier wielen zijn in opkomst.

Gebruik je de driewieler of vierwieler als scooter, dan is hij duur, lastig en log. Gebruik je hem als vervanging van een auto, dan is die goedkoop, stabiel en zuinig.

De driewielers zijn in Frankrijk populair, omdat ze stabiel op de weg liggen. Dit is vooral in de bergen een enorm voordeel ten opzichte van gewone scooters. Je zit minder snel met je knie op het asfalt in een scherpe bocht.

Ze heten dan wel scooters, het zijn eigenlijk motors. Ze mogen dus op de snelweg en je kunt gemakkelijk files ontwijken. Daarnaast zijn ze goedkoper dan een nieuwe auto, dus je hebt voor een redelijk bedrag een snel vervoersmiddel naar je werk, dat minder benzine verbruikt dan een auto.

Vierwielers

De scooter met vier wielen, een Quadro4, is niet hetzelfde als een Quad, geen Canta en ook geen auto. Het is echt een motor met vier wielen. Het ding wordt geprezen voor zijn stabiliteit, maar verbruikt door het gewicht wel wat meer benzine dan een gewone motor. Daarbij is de vierwieler nog vrij duur in de aanschaf (vanaf 7000 euro) als je de prijs vergelijkt met een scooter.

 

7De scooters kunnen minstens 125 km/per uur behalen en tot 2013 mocht je ze met een autorijbewijs besturen. Maar door de snelheid en het gewicht van de scooter, ziet de overheid het ding als motor. Oftewel: je moet tegenwoordig je motorrijbewijs halen om te rijden met een driewieler of vierwieler. Dat is voor veel mensen een belemmering.

Imago

Je ziet in Nederlandse achterstandswijken behoorlijk wat driewielers opduiken, waarbij je je afvraagt waar de scooters vandaan komen, of de jonge jongens wel het geschikte rijbewijs hebben en waar ze de snelle motoren voor gebruiken. De kereltjes voelen zich in ieder geval wel heel stoer op de motor en daarmee heeft de driewieler zijn suffe imago definitie achter zich gelaten.

 

 

 

Info & Utils

Published in woensdag, juli 1st, 2015, at 16:24, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.