What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Oerol is een festival voor bejaarden geworden

Oerol was ooit hip and happening, maar tijden veranderen. Het festival op Terschelling trok jarenlang avonturiers en hippies en dat doet het nog steeds, alleen zijn die mensen inmiddels allemaal 40+-ers. Het is zelfs zo mainstream geworden, dat songfestivalqueen Cornald Maas bij de AvroTros een dagelijks programma heeft vanaf het eiland. Aan de praattafel schuift zelfs RTL-coryfee Irene Moors aan. En niks ten nadele van megablubberpowerrace Irene, maar haar publiek is wel bijna (Moors)dood.

In Opium keuvelt Maas met wat bejaarden op de achtergrond over de hippe cultuur tijdens Oerol, maar zelfs de Libelle Zomerweek is hipper dan het eilandfestival. Kunnen ze niet een leeuw loslaten, of een of ander gek Frans wijf, zodat het een beetje op LOST gaat lijken daar. Dan zou ik wel kijken. Maar nu val je bij het tv-programma in slaap en krijg je geen zin om naar het Terschelling af te reizen. Tenzij je natuurlijk zo’n kek net-na-de-midlifecrisis-hup-ik-doe-mijn-wandelschoenen-aan-en-gaan-met-die-banaan type bent.

Oerol is uit, niet meer van deze tijd en overgenomen door hippe bejaarden. Jammer, maar wel fijn dat ze veilig ver weg van de bewoonde wereld op een eiland zitten.

 

 

Info & Utils

Published in woensdag, juni 17th, 2015, at 09:23, and filed under Cultuur.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.