What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Alles van de Prenatal is crap

Alle spullen van de Prenatal zijn crap. Ja, dat is me nogal een uitspraak, maar na een jaar ervaring met babyspullen kopen bij deze speciaalzaak, kun je er niet omheen: Te veel spullen zijn ongeschikt.

Onkunde

Niet alleen zijn de spullen van de Prenatal veel te duur, ze worden ook nog eens verkocht door ondeskundig personeel. Probeer maar eens advies te vragen wanneer je een goede kinderwagen wil kopen. Het personeel vraagt aan jou wat je wensen zijn, terwijl je als zwangere voor-het-eerst-moeder-in-spé wil horen van hen wat je nodig hebt. Maar dat snapt men niet. Ze kunnen je niet vertellen wat het verschil tussen een kinderwagen van 300 of 1300 euro is.

Niet Duurzaam

Daarnaast zijn de spullen bijna nooit duurzaam gemaakt. Zelfs bij de C&A koop je tegenwoordig drie rompers van biologisch katoen voor maar 6 euro, maar de Prenatal heeft nog steeds niet duidelijk op de producten staan waar ze vandaan komen en of ze wel duurzaam en eerlijk geproduceerd zijn. Het idee dat wellicht een kind in Bangladesh de kleertjes voor jouw kind aan het naaien is, staat de meeste vaders en moeders niet aan. Daarnaast wil je dat de producten van biologisch materiaal gemaakt zijn, want we hebben opeens vrees voor alles wat chemisch bewerkt is.

Duur

De producten van de Prenatal zijn duur. Bij de Zeeman, Action, Wibra en Hema koop je tegenwoordig prima babykleding en babyspulletjes voor een crisis-bestendige-prijs. Ook de Baby-dump is redelijk qua prijs. Maar de Prenatal blijft haar producten verkopen alsof ze gemaakt zijn van goud of een speciaal merk. En dat terwijl de kwaliteit te wensen over laat.

Parkeren

Wie een winkel opent voor zwangere vrouwen en moeders met baby’s, zorgt voor voldoende parkeerplaatsen. Maar niet als je Prenatal bent. Je personeel neemt alle plekken zelf in beslag en veel meer extra plekken zijn er niet. Tenzij je naar de mega prenatal in Amersfoort gaat, dan is er wel plek. Maar de meeste winkels zijn niet in de buurt van een goede parkeerplek. Dit is erg onhandig en er is niet over nagedacht.

Fail producten

Het grootste bezwaar tegen de Prenatal, is dat de producten van slechte kwaliteit zijn. Wat dacht je van een mooie deken voor in het ledikant? Na slechts 1 keer wassen, begint de donkerblauwe stof te pluizen als een malle. Gevolg: de baby heeft zijn mond vol met pluis. Nu kun je zeggen: Je doet toch eerst een laken onder de deken? Ja, maar een baby trapt die van zich af en stopt alles in zijn mond. Dan kun je zeggen: Dat is dan het probleem van de baby. Maar de producten van de Prenatal moeten zich aanpassen aan een baby, niet de baby aan Prenatal.

Of dan koop je een mobile voor boven de box met een geinig muziekje. Niet dus, want thuis blijkt het ding zo vals als een kraai. Wanneer je teruggaat naar de winkel, blijken alle mobiles vals te klinken. “Eh…”, stamelt de verkoopster, “ik weet ook niet hoe dat kan…”. Nou, ik weet het wel: De prenatal verkoopt crap. “Give me back my money!”

Gelukkig is het mooi weer, dus je humeur is in goede doen. Tijd voor een parasolletje op de kinderwagen. Oh, kijk nou, de parasol laat iedere paar honderd meter los. Want ja, je hebt hem bij de Prenatal gekocht. Dan kon je weten dat het ding niet blijft zitten. Want spullen van de Prenatal zijn crap.

Teleurstelling

Het is niet zo gek dat de winkel Prenatal, oftewel Voor de geboorte heet, want na de geboorte heb je niks aan de spullen. Dus word je moeder, denk dan even na voordat je naar de Prenatal rent. Op internet zijn er genoeg alternatieven en ook tweedehands kun je veel spullen scoren, die hebben bewezen dat ze lang meegaan. Laat je niet oplichten door de prijzen van Prenatal, want net iets te vaak hoor je verhalen van moeders die teleurgesteld waren na hun aankoop.

 

 

 

Info & Utils

Published in zondag, juni 28th, 2015, at 18:42, and filed under Lifestyle, Overig.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.