What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Overal op straat zie je stokrozen

Je ziet opeens overal op straat Stokrozen. De dingen groeien als onkruid tussen tegels en in openbare bloembakken en dat is een stuk leuker dan brandnetels, die je vroeger overal zag.

De stokrozen staan ook bekend als balroos, flier, boerenroos en heemst en zijn eigenlijk sierplanten voor in de tuin. Omdat de planten enorm veel zaadjes produceren en gemakkelijk overal groeien, zie je ze steeds vaker als onkruid in het straatbeeld.

Stokrozen kunnen drie meter hoog worden en zijn officieel een tweejarige plant. Maar omdat er rondom de plant vaak weer nieuwe stekjes ontstaan, zie je toch ieder jaar op dezelfde plek stokrozen groeien.

Wie ook wat stokrozen in de tuin wil, kan aan het eind van de zomer een knopje van de plant halen, waarin dan tientallen gedroogde bruine zaadjes zitten. Deze plant je in de tuin en het jaar erop komt de plant op. Voor gegarandeerd succes kun je ook eerst de zaadjes in huis op tuinaarde op laten groeien en dan verplanten naar de tuin.

 

Info & Utils

Published in zaterdag, juni 27th, 2015, at 12:13, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.