What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Foodtrucks UIT: Loempia’s

 

Foodtrucks zijn helemaal hip. Vroeger noemde je zo’n rijdende vreettent gewoon een hapkar, maar tegenwoordig heet zoiets dus een foodtruck.

Opvallend genoeg zijn de Vietnamese loempia’s vanuit een kar helemaal uit. Op de markt zie je ze nog weleens staan, maar niemand bestelt er meer een lekkere vlam of bapao. Nee, we lopen massaal naar de broodjeskar die heel hip met Quinoa en tofu broodjes in elkaar flanst.

24Kitchen speelt goed in op de trend en organiseert een de eerste Nederlandse Food Truck Awards. In Frankrijk heb je al een televisieprogramma dat op zoek gaat naar de beste foodtruck.

Eerlijk gezegd vind ik het een beetje vreemd dat we patat bestellen bij een oude man in een kar een ouderwetse gewoonte vinden, maar een stamppotje bij een jongen van 20 met een baard kopen, heel hip vinden. Maar goed, ik zal wel ouderwets zijn. Uberhaupt houd ik niet zo van eten op straat kopen, want 9 van de 10 keer ben je daarna aan de dunne.

Anyway: Foodtrucks blijven nog wel eventjes, vooral in Amsterdam. En helaas voor de Vietnamees, want tenzij ze hun karren opknappen en er een hippe Asian Fusion Foodtruck van maken, verdwijnen ze uit het straatbeeld.

 

 

Info & Utils

Published in vrijdag, mei 22nd, 2015, at 12:03, and filed under Cultuur, Lifestyle.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.