What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Vis eten

 

De consumptie van vis binnenshuis is in 2010 licht gestegen, zo blijkt uit de consumptiecijfers vis, schaal- en schelpdieren door onderzoeksbureau GfK. De Nederlandse consument heeft het afgelopen jaar thuis 865 ton meer vis gegeten dan het jaar ervoor (+1 procent). In totaal kochten we 58.749 ton vis, schaal- en schelpdieren voor een bedrag van 531 miljoen euro. Vooral verse vis heeft het goed gedaan, terwijl de afzet van diepvriesvis een daling laat zien.

Verse vis van de markt is dan ook spotgoedkoop, superlekker en makkelijk klaar te maken. Een kilo schol kost slechts 3,50 euro! Dan heb je twee hele grote schollen en genoeg voor vier personen. De meeste Nederlandse vis is in vergelijking spotgoedkoop en ligt rond de 8 euro, denk eens aan Zeeduivel, tong, zeebaars en natuurlijk onze haring. Maar ook een oestertje, mosseltje of garnaaltje mag best. Eet minder vlees en meer vis, maar dan natuurlijk wel degene die er nog in overvloed zijn. Handjes af van uitstervende vissen, zoals de kabeljauw.

Info & Utils

Published in dinsdag, maart 29th, 2011, at 15:26, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2011. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.