What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: ADHD faken

Jochem Meijer heeft duidelijk wèl ADHD

In Amerika is het een hype om ADHD te faken. Waarom wil iemand als een stuiterende bron van onrust bestempeld worden? Waarschijnlijk omdat ADHD-gediagnostiseerden nogal wat voordelen krijgen. Zo krijg je Ritalin (medicijn), dat er voor zorgt dat je je beter kan concentreren. Je mag langer over je tentamens doen en mensen behandelen je een stuk aardiger. Jongeren geven elkaar op internetfora tips en trics om de zielenknijper om de tuin te leiden.

Het faken van ADHD is zo’n wijdverbreid fenomeen, dat zelfs de urban dictonary er al een uitleg voor heeft. In dit geval gaat het om Fake ADHD als je slechte cijfers wijt aan ADHD, terwijl je dat niet hebt. Of deze trend een hit wordt in Nederland valt nog te bezien, aangezien wij een stuk minder slikgraag door het leven gaan dan Amerikanen.

Update 1 september: Inmiddels is er op een Belgisch politiek forum een hele discussie aan de gang over ADHD faken: http://forum.politics.be/showthread.php?t=143064

Info & Utils

Published in maandag, augustus 30th, 2010, at 18:16, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

One Response

  1. pixxure Says:

    De heer Arjan Dokelaar , ook zichzelf uitgevend als Mitch Plat, zit achter dit bericht. Hij is een aanhanger van scientology en al ruim 5 jaar bezig met een hetze tegen psychologie en psychiatry. Berichten vervalen en manipuleren is deze heer niet vreemd, net als zichzelf illegaal voordoen als psychiater.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.