What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN België: 50 jaar onafhankelijkheid Congo

Vlag van Congo

Congo viert 30 juni, 50 jaar onafhankelijkheid van België. En niet alleen het Afrikaanse land viert dit, ook in (voornamelijk Franstalig) België staat men uitgebreid stil bij de het feest van de ex-kolonie. Daar kunnen wij nog wat van leren, wanneer staan de Nederlanders stil bij de onafhankelijkheid van Suriname, Zuid-Afrika, Indonesië of New York? Wellicht zijn wat minder trots op ons verleden.

Anno 2010 gaat het niet goed met Congo, oorlogen en armoede maken het land tot een onveilige plek om te wonen. Wellicht kan België de 50 jaar onafhankelijkheid als aanleiding voor een inzamelingsactie gebruiken. Of voor structurele ontwikkelingshulp. Aan de andere kant staat en valt alles bij een stabiele regering. Alleen dan is handel en toerisme mogelijk, wat bij Kenia, Gambia en Zuid-Afrika al tot een verbetering van de welvaart leidde. Het is dus hopen op stabiliteit, 50 jaar naar de Belgen.

Info & Utils

Published in dinsdag, mei 25th, 2010, at 22:47, and filed under Cultuur, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

2 Responses

  1. Enca Caen Says:

    ROYALTY – Leopold II – “Ketens der hebzucht”, SIKITIKO?

    Dit kunstwerk “ketens der hebzucht”,wil getuigen van een symbolische teruggave van alle door Belgen onterechte gestolen rijkdom en vermoorde levens in Kongo. Het is tevens eens aanklacht tegen de monarchie en Belgische staat, 2010 hoog tijd voor België om haar historische verantwoordelijkheid te erkennen met excuses gewenst.
    De monarchie en haar kolonialen, allemaal weten zij dat ze bepaalde zaken beter niet hadden begaan: de vele slagen met de chicotte, het afhakken van handen der onwillige slaven, hun grote openheid voor de zwarte vernedering. Een blank ras, de brute macht, de vele doden, de geile blikken gericht op bloedgeld en rijkdom waarop zij verliefd waren.
    Congo!!!, hun nostalische herinnering aan een kolonie waarop België zo fier is en grotendeels haar huidige bestaansvorm aan te danken heeft.
    Zonder Congo, de vele doden en het vele leed der congolese bevolking had België al lang opgehouden te bestaan.
    Wij spreken hier over een ZWARTE HOLOCAUST met 10 miljoen doden kortom één van de belangrijkste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. Over het monster zelf, de” zwarte prins” die zijn eigen land het onbeduidende koninkrijk België diep minachtte zijn dochters verstootte en wiens hebzucht geen grenzen kende. Alle paleizen die hij bouwde, een groot deel van het monumentale Brussel dat we nu kennen en zijn plannen voor een oprijlaan van Laken naar zijn pompeuze badstad Oostende, het bouwen van Franse kastelen om zijn hoertjes in onder te brengen. Dat alles op de rug van miljoenen rubberslaven die als kannonenvlees figureerden in deze zwarte holocaust van Congo. De Belgische regering was en is zijn medeplichtige,
    Na de canvas-collectie wil ik dit kunstwerk overhandigen aan de Republiek Congo en zal dan ook vragen dat onze Koning Alberthet meeneemt n.a.v. zijn bezoek aan Congo bij de feestelijkheden rond de 50 jarige onafhanklijkheid. Laat dit kunstwerk een spiegelbeeld zijn voor president Kabila die moet stoppen met zijn bevolking te verkrachten en te vermoorden. Succes verder toegewenst aan alle kunstenaars. (Bron: Enca Caen)
    Kunstwerk te bezichtigen op http://www.canvascollectie.bedoorklikken op “ketens der hebzucht”.

    Met vriendelijke groeten Enca Caen,Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

  2. Enca Caen Says:

    Geachte,

    Graag zou ik willen te weten komen wat de heilige huisjes hebben uitgevreten met de kleine zwartjes in de grote speeltuin van LeopoldII die men Mijn Congo noemden. Dat het grote opperhoofd in Rome maar van zijn heilige stoel valt va’t verschieten bij het aanzien van onderstaand kunstwerk als aanklacht tegen Vangheluwe en het kindermisbruik in de kerk.
    Met vriendelijke groeten Enca Caen.

    http://www.youtube.com/watch?v=3JxDkkD7pSw

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.