What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Stuur je boek de wereld in

 

Leuke initiatieven beginnen tegenwoordig op Facebook, zo ook de beweging Movimiento Libro Libre Argentina, die gratis boeken verspreid in Argentinië.  Een leuk initiatief dat nu herhaald wordt op Facebook in Nederland:

Overal in Buenos Aires laten mensen dezer dagen een boek achter, op een plein, in een station, op een bus. Vooraan in het boek hebben ze iets geschreven, een boodschap voor wie het boek vindt.
Dit willen Sofie en ik ook eens proberen….
We doen het wel volgens de regels van de kunst…als je je boek registreert
… dan kan je achteraf achterhalen waar je boek terecht kwam.
“Dit is geen boek dat iemand verloren is. Dit is een boek zonder eigenaar, het maakt deel uit van de Movimiento Libro Libre Argentina (Beweging Vrij Boek Argentinië, nvdr), en werd op deze plaats achtergelaten opdat je het zou vinden.”
Deze boodschap staat op de eerste pagina van een boek van de Britse auteur G.K. Chesterton dat op een bank op een plein van Buenos Aires is achtergelaten. Wie het boek vindt, verbindt er zich toe het te lezen, het enige tijd bij zich te houden en het nadien opnieuw te “bevrijden”. Wie wil meedoen aan dit bijzondere initiatief om boeken te promoten, moet alleen maar een boek achterlaten op het een plein, in een station of op een bus met daarin een boodschap voor de vinder.
De Unesco, het cultuurfonds van de Verenigde Naties, duidde dit jaar Buenos Aires aan als Wereldhoofdstad van het Boek 2011. De Argentijnse hoofdstad mag de titel vanaf morgen, de Internationale Dag van het Boek, een jaar lang dragen. De anonieme Movimiento Libro Libre Argentina, die zijn activiteiten via sociale netwerksites aankondigt, roept de Argentijnen op om zaterdag “massaal boeken te bevrijden”.
Meld je aan via Facebook.

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Stuur je boek de wereld in
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in vrijdag, april 29th, 2011, at 08:44, and filed under Cultuur, Lifestyle, Media, Overig.

Tags: , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2011. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.