What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: geplakt vlees

 

 

Veel biefstukjes en tournedootjes uit Nederland zijn geen echt stukje dier, maar geplakt vlees. Stukjes restvlees worden door de molen gehaald en aan elkaar gelijmd, waardoor er weer een heel stuk vlees ontstaat. Je wordt dus genept waar je bij staat. De meeste Europese landen verbieden deze manier van vlees verkopen, maar in Nederland ligt het gewoon in de schappen, bijvoorbeeld bij de Lidl.

Het Europees parlement heeft een voorstel verworpen om het plakvlees in heel Europa te verbieden, maar er is hoop voor Nederland. De PvdA wil dat het plakvlees inĀ ons landĀ verboden wordt. “Consumenten worden nu op het verkeerde been gezet”, zegt Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid voor de PvdA. “Wil je een consument een steak verkopen, dan moet je ook echt een steak verkopen en geen aan elkaar geplakte snippers.”

Dus hopelijk ligt er volgend jaar weer echt vlees in de schappen. Wie meer wil weten, doet er goed aan de repo van de Keuringsdienst van Waarde uit 2008 nog eens te kijken. Shocking!

Info & Utils

Published in vrijdag, mei 28th, 2010, at 08:55, and filed under Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

2 Responses

  1. Waldo Says:

    wist je dat voor het aan elkaar plakken van deze stukjes rund, varken wordt gebruikt?? …

  2. tessa Says:

    ??? Nog erger!!! Denk je gezond een stukje vlees te eten, niet een kroket of frikandel, maar gewoon een stukje puur natuur. Is het weer mis!!

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.