What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Theedrinken


Theedrinken wordt het helemaal, kreeg net deze uitnodiging via Facebook:
30 MEI 2010 = Nationale Theedrinkdag!

Doe mee aan de Nationale Theedrinkdag op Zondag 30 Mei 2010! Join May 30th! Theedrinken en knuffelen werden op 12 maart 2010 als verdachten neergezet in onze samenleving. Daarmee was de maat vol voor een groot deel van de Nederlandse bevolking.

Als je zelfs niet meer kunt theedrinken en knuffelen in Nederland, zonder als verdacht of incompetent te worden beschouwd, wat is er dan nog over van onze menselijkheid en mens-zijn? Van samenleven en verbinding? 30 MEI 2010 = Nationale Theedrinkdag!’ is een burgerinitiatief dat op 13 maart 2010 door schrijfster Usha Marhé is gestart op Facebook en Hyves.

Burgers uit het hele land verzamelen zich via internet om op 30 MEI 2010 samen een statement te maken naar de landelijke politiek in Den Haag. Maar ook om tegen elkaar te zeggen dat ze geen zin hebben in polarisatie. Want ‘mens-zijn’, ‘samenzijn’ en ‘delen’ zijn de afgelopen jaren steeds meer gesneuveld in ons land. ‘Polarisatie’ en ‘angst voor elkaar’ hebben het overgenomen. Vrijwel iedereen denkt het beter te weten, maar niemand luistert meer naar elkaar.

De kracht van een burgerrechtenbeweging is dat iemand het initiatief neemt, maar dat iedereen zich eigenaar voelt van het doel en er ook eigenaar van wordt. Meld je aan op de NTD Facebook pagina! Ook te vinden op Hyves: www.theedrinkdag.hyves.nl Post de link van de website www.theedrinkdag.nl op je eigen pagina, zodat anderen er ook kennis van kunnen nemen. Zeg het voort!

Leuk initiatief, net als de foto’s die de PvdA neemt met een kopje thee en Job Cohen!

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Theedrinken
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in maandag, mei 10th, 2010, at 13:50, and filed under Cultuur, Lifestyle, Media, Overig.

Tags: , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

One Response

 1. kopje thee Says:

  ook ik ben verslaafd aan theedrinken, vandaar deze oproep :

  Theedrinken in Den Haag

  Goedendag allen!

  Naar aanleiding van alle verkiezingsperikelen in Nederland ben ik geïnspireerd geraakt door het “theedrinken”. Tijdens het zien van debatten e.d. op t.v. heb ik geconstateerd dat theedrinken met bepaalde mensen als “zonde” of misdaad” wordt beschouwd.
  Dat vind ik erg jammer. Zodoende wil ik bij deze iedereen, van alle nationaliteiten voorstellen om op 1 juli 2010 vanaf 15:00 uur, rond theetijd dus, thee te gaan drinken op het Malieveld in Den Haag. Dit om aan te tonen dat theedrinken met elkaar gewoon moet kunnen en dat iedereen mee mag doen.
  Dit voorstel is niet bedoeld als politieke actie, maar het zou super zijn als we het met zijn allen wel voor elkaar krijgen in vrede en met iedereen gezellig thee te drinken, terwijl men nog druk bezig is in Den Haag het kabinet te formeren.
  Om te laten zien dat Nederland nog steeds gezellig kan zijn zou het leuk zijn als er zoveel mogelijk mensen mee doen.Het beeld wat er is geschetst over onze samenleving (in negatieve zin) zou ik een klein beetje weer de positieve richting in willen draaien met deze theedrink-bijeenkomst.
  Mijn idee is dat iedereen een thermoskan thee meeneemt, bekertjes, melk, suiker, koekjes en vuilniszakken om rommel na afloop weer op te kunnen ruimen.
  wie doet er mee ???
  Een middag theedrinken organiseren voor ALLE Nederlanders is wellicht eenvoudiger dan het vormen van een nieuw kabinet.
  hartelijke groeten,
  kopjethee-commithee

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.