What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Sushi is voor paupers

Sushi bij de Aldi

Sushi was ooit een luxegerecht uit Japan, dat alleen voor rijke mensen was weggelegd. Alleen mensen met een verfijnde smaak wisten de rauwe vishapjes te waarderen en konden de amuses à minstens 1 euro per stuk betalen. Maar tijden veranderen. 

De kwaliteit van Sushi is dramatisch verslechterd. Alle supermarkten verkopen tegenwoordig sushi, maar deze wordt zeker niet door echte Japanse chefkoks klaargemaakt. En dat proef je. De rijst is wel kleverig, maar smaakloos. De vis is rauw, maar op de een of andere manier toch een week houdbaar. De groenten zijn smaakloos en het zeewier lijkt eerder op eetpapier, dan een echte zeeplant. Oftewel: je wordt genept waar je bijstaat en de sushi is smakeloze eenheidsworst.

Dan heb je nog de all-you-can-eat restaurants. Dit was een relatief goedkope manier om veel dure sushi naar binnen te werken, maar uiteindelijk komt men erachter dat het eigenlijk nog steeds erg dure restaurants zijn. Je betaalt in het weekend al gauw 28 euro en dan heb je nog geen drankjes. Stel je neemt een twee wijntjes (waar ze gerust 4,50 euro per glas voor rekenen), dan zit je al op 37 euro per persoon. Terwijl je in een vreetschuur binnen twee uur je sushi naar binnen zit te werken en net doet alsof je niet doorhebt dat de bediening Chinees is en niet Japans. Voor dat bedrag kun je ook een driegangenmenu krijgen bij een goed Frans restaurant, waarbij er wel goede muziek opstaat en de ambiance lekker luxe is.

Sushi is ongezond

Sushi blijkt ook nog eens extreem ongezond. We dachten dat er niet zoveel mis kon zijn met rijst en rauwe vis, maar schijn bedriegt. Want door de rijst wordt een paar scheppen suiker gemieterd en ook nog wat rijstazijn. De vis is wel rauw, maar veel sushi wordt bereid met een mix, zoals tonijnsalade of zalmsalade. En ook daar zitten veel extra suikers in. Het is een wonder dat de Japanners niet dik zijn. Maar ja, die eten sushi dan ook als voorgerecht met beleid en schransen het niet als een hoofdmaaltijd naar binnen in een vreetkeet.

 

Too much is too much

De All-you-can-eat paradijzen schieten als paddestoelen uit de grond, maar gaan aan hun eigen succes ten onder. Want de sushi is te duur, van slechte kwaliteit, de sfeer is niet sereen, maar schreeuwerig en het eten is niet meer exclusief, maar mainstream. Eigenlijk weet je al dat iets uit is, wanneer het bij de Aldi verkocht wordt. Jammer, maar sushi is uit.

Wat is in?

All you can eat Koreaans eten is wél helemaal in. Vooral Kimchi, een zuurkool in verschillende smaken, is erg populair. Daarnaast is het weer helemaal bonton om naar een goed Frans restaurant te gaan, wat te duur is voor studenten en waardoor je dus lekker rustig kunt eten.

 

 

Info & Utils

Published in maandag, juni 29th, 2015, at 09:33, and filed under Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.