What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Nieuwste dieethype: No sugar challenge – Een maand zonder suiker


De nieuwste dieetrage is de #nosugarchallenge. De hype is nu vooral populair in Frankrijk, maar ook in Nederland doen mensen al mee aan de uitdaging.

Het is simpel: wees je bewust van hoeveel suiker er in voedsel zit en probeer een maand lang (30 dagen) alle suiker te bannen uit je leven. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want suiker zit zo’n beetje overal in, zelfs brood en vlees. Op de verpakking staat het als ‘glucose’, ‘agarve’ of dextrose. Zie hier een lijst met 87 benamingen voor suiker.

Voordeel van dit dieet is dat je heel bewust omgaat met voedsel. En je komt erachter dat dit natuurlijk zoals ieder dieet werkt: Koop niks in de supermarkt en eet maar drie keer per dag. Oftewel: Je haalt alleen je eten bij speciaalzaken en de markt. Dan haal je dus maar 1 keer per week koekjes in huis (de markt) en goede kaas en verder eet je alleen groenten van de groentenwinkel (de Turk om de hoek) en vlees van de slager. Dus je eet geen koekjes, chips, vette worsten, fabriekskaas en andere bewerkte producten.

Het duurt maar 30 dagen, je probeert zo gezond mogelijk te leven en je bent bewust met je voeding bezig. Volgens mij kan dit dieet niet zoveel kwaad. Succes ermee!

Om een begin te maken met het onderscheiden van suiker, kun je het volgende onthouden:

  • Alle woorden die eindigen op ‘ose‘ (glucose, fructose, dextrose etc.)
  • Alles wat eindigt op ‘stroop‘, ‘siroop‘, ‘honing‘ of ‘nectar‘
  • En uiteraard alle termen waarin ‘suiker‘ expliciet wordt benoemd.

Info & Utils

Published in dinsdag, juni 2nd, 2015, at 13:30, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.