What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Minigroenten (babygroenten)

Kleine groenten en fruit zijn helemaal IN! Baby ananassen, mini-komkommers, dwergbloemkolen: je kunt het zo gek niet bedenken, of de groenten en fruit zijn in klein formaat verkrijgbaar.

De winkels verklaren de trend van mini-groenten door het grote aantal vrijgezellen in Nederland. Als eenpersoonshuishouden heb je geen grote winterpeen nodig, maar zijn een paar kleine worteltjes genoeg. Je wil geen hele komkommer in je mandje leggen, maar lekker een paar snackkomkommertjes meepakken.

Voorheen was de trend: groot, groter, grootst. Want vooral Amerikanen zijn trots op grote groenten. Maar nu wordt de trend: klein, kleiner, kleinst. Want we willen geen voedsel weggooien, niet teveel betalen voor zware groenten en bovendien zijn de kleine babygroenten superschattig, dus kopen we die sneller.

 

Veel minigroenten worden geteeld in Bretagne. Maar sinds kort zullen we opnieuw veel minigroenten zien uit Israël en ook uit Zuidelijk Afrika. Bud Holland importeert mini-courgette, prei, wortel, rode kool en venkel uit Koninkrijk Swaziland van het merk Swazi Sun Fresh. Dus de vraag is, of deze groenten wel zo duurzaam zijn. Wellicht kun je toch beter een grote variant van een stuk groenten of fruit pakken, die om de hoek is gekweekt, dan een baby-versie die van ver moet komen.

De groenten die in de supermarkt liggen zijn genetisch gemanipuleerd om zo klein te zijn, maar zijn uitgebreid getest of ze geen schadelijke effecten hebben. Je kunt deze dus veilig eten. Als je toch liever ongemodificeerde groenten eet, kun je biologische mini-groenten kopen. Deze groenten zijn niet genetisch veranderd, niet bespoten en niet op kunstmest geteeld.

De groenten die verkrijgbaar zijn in mini formaat:

Artisjok (mini-artisjok)
Avocado (coctail-)
Bietjes
Bloemkool (mini bloemkool)
Courgettes (groen en geel)
Komkommers
Mais (minimais)
Paprika (diverse kleuren)
Pattipan (pattison – pompoenfamilie)
Peen
Prei (mini-prei)
Rodekool (mini-rodekool)
Venkel
Witlof (chiconettes)

Fruit verkrijgbaar in mini formaat:

Ananas
Appel
Bananen
Kiwi
Watermeloen

 

 

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Minigroenten (babygroenten)
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in dinsdag, juni 2nd, 2015, at 12:26, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.