What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Superfoods IN: Groene groenten


We zijn de zogenaamde superfoods helemaal zat. Vogelzaad Quinoa dat gigantisch duur wordt verkocht als ‘geweldig gezond’, tarwegras dat men nauwelijks kan verteren (wat denk je: zelfs een koe heeft er vier magen voor nodig) of bessen uit een of ander Zuid-Amerikaans land. We zijn het zat!

Maar wat gaan we dan wel eten om ons gezond te voelen? Gewoon: groene groenten uit het seizoen. De andijvie, groene asperge, broccoli, komkommer en sla zitten boordenvol vezels en goede vitamientjes.

Je kunt de groenten natuurlijk gewoon koken met aardappels en vlees, maar je kunt er ook soepen, quiches of roerbakschotels mee maken.

Zie hier welke groenten nu in het seizoen zijn.

Streekboxen, de krat, greenbee zijn uit

De lokale groentenleveranciers zijn alweer helemaal uit. Je weet wel: zo’n bak met groenten die je niet zelf mag uitzoeken met zooi van de boer uit de buurt. Je betaalt een kapitaal en hebt nog niks. De marketing was geweldig, waardoor we dachten dat je echt iedere dag vers ging eten en niet veel geld kwijt was. Maar het blijkt een farce en bewijst maar weer: koop nooit eten waarvoor reclame wordt gemaakt. (Think about it). Dus ga gewoon naar de Turk om de hoek als je goedkoop groenten wil of zeur niet zo, want eten kost nou eenmaal geld en groenten zijn spotgoedkoop in Nederland, ook bij de supermarkt.

 

 

 

Info & Utils

Published in dinsdag, mei 19th, 2015, at 12:16, and filed under Lifestyle.

Tags: , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

One Response

  1. aad Says:

    Het beste is nog altijd veel groene groente weinig aardappels, matig vlees. Beter 3 x daags een warme maaltijd mits je de portie’s een beetje matig houd dan brood, nee met goed brood is helemaal niets mis,maar wees wel bewust wat je er op doet. Aanbevolen snacks: appel of ander fruit, paprika,komkommer en een stronk witlof kan ook super lekker tussendoortje en mag gewoon uit de hand gegeten worden. en koken zonder zout doe je zo: kook 7 verschillende soorten groenten door elkaar, s’winters overwegend koolsoorten,uien, paprika, wortel, prei, witte/bruinebonen sperciebonen/snijbonen met kippen/vlees/visbouillon. en zomers wat meer rauwe groente. vis smaakt b.v. erg lekker als je het mee kookt in de spinazie of raapstelen. Laatste tip: witte of bruinebonen,spruitjes, grof gesneden rodebieten en rijst zijn prima aardappel vervangers.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.