What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Wie zijn die vrouwen van rond de 40 zonder kinderen?

We zien steeds meer vrouwen van rond de 40 jaar zonder kinderen. Er zijn verschillende groepen: de vrouwen die ervoor kiezen en de vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Hier een overzicht van de vrouwen van rond de 40 zonder kinderen, die steeds meer IN zijn.

Groep 1: Bewust gekozen

Dit zijn vaak vrouwen met een goede baan, die het nut van kinderen niet zo inzien. Ze hebben vaak niks tegen kinderen, maar zien er het voordeel niet zo van in. Ze hebben vaak een man die niet zoveel werkt, waarmee ze veel samen zijn. Daarnaast hebben deze midlifevrouwen gewoon genoeg te doen, vinden ze zelf. Ze moeten het huis nog verbouwen, al dan niet een huisdier uitlaten en sparen voor vakantie en de auto. Een kind past daar gewoon niet tussen. Je hoeft geen medelijden te hebben, de kinderloosheid en de man die kind blijft, zijn een keuze.

Groep 2: Geen man

Dit zijn vaak vrouwen die op ‘de verkeerde man’ vallen (Ja Halina Reijn, ik heb het over jou). Oftewel: die man die bij de eerste date al zegt dat hij niet zit te wachten op een vrouw die kinderen wil, maar vervolgens wel een soort van relatie met je aangaat, waardoor hij je tijd en je eitjes verpest. Die man die je niet wil voorstellen aan zijn vrienden en familie, maar die wel van jou verwacht dat je altijd klaarstaat voor hem. Die man waarvoor je nooit goed genoeg bent, maar die wel zichzelf geweldig vindt. De gewone man die in je friendzone zit, willen deze vrouwen niet. Ze zoeken de man met carrière, die veel tijd thuis is en ondertussen een grote vriendengroep heeft, maar ook met jou ieder weekend op pad gaat, die een goede band met zijn moeder heeft, maar haar niet te vaak ziet en die met jou wil trouwen en kinderen krijgen, maar geen huisvader of softie is. Die man die niet bestaat dus. En opeens zijn ze 40 en zitten alle vriendinnen in een relatie met ‘die man die voor haar wel leuk is, maar ik zelf niet zou daten’ en zijn strontjaloers gelukkig, terwijl jij op zaterdag gesprekken voert met je kat en een fles wijn.

Groep 3: Ongewenst geen kind

Had je net lekker tot na je 30ste gewacht tot je kinderen zou krijgen, brak in 2008 de crisis uit. Opeens verloren mensen hun baan, waren huizen niks meer waard en kwam het terrorisme wereldwijd weer opzetten. Geen goed moment om een kind te krijgen. Baby’s en moeders verdwenen opeens uit het stadse straatbeeld. Ja, bakfietsen, die zag je nog wel en daarmee werd de haat tegenover jonge ouders alleen maar meer gevoed voor hippe yuppen. Gevolg: Vrouwen van rond de 30 stelden hun babywens uit. Want: IVF kan ook nog ooit. Of: Eerst carrière maken, dan pas kids. Of: Eerst een goed huis, dan pas hokken. Maar zo’n crisis duurt vrij lang. Zeven magere jaren later, zijn de vrouwen eind 40 en opeens blijkt IVF niet zo’n wondermiddel te zijn, is die baan nog steeds niet ‘je van het’ en zijn de huizenprijzen wel gedaald, maar kom je niet meer aan een hypotheek. Het mogelijke kind is nog wel gewenst, maar de vraag of het kind er nog komt wordt steeds meer de vraag hoe om te gaan met kinderloosheid.

Groep 4: Omstandigheden

Natuurlijk zijn daar ook de vrouwen die er altijd al waren, namelijk de vrouwen die door omstandigheden geen kinderen kunnen krijgen. Deze groep vrouwen hebben een medische aandoening, waardoor ze helaas geen kind kunnen krijgen. Ze hebben wel aan adoptie gedacht, maar dit is uiteindelijk geen optie. Vaak hebben deze vrouwen wel een partner en ook vrienden met kinderen.

Let op: dit is dus totaal niet op wetenschap gebaseerd. Ik heb dit op basis van waarneming geconcludeerd. Dus als je het er niet mee eens bent, dan heb je pech. Maar je mag natuurlijk altijd reageren op dit bericht.

Meer Wat is in, Wat is uit?! 

Info & Utils

Published in zaterdag, mei 16th, 2015, at 13:03, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

One Response

  1. jos van Veen Says:

    groep 4 omvat ook 2 en 3 en meestentijds ook groep 1(zelf gecreeerde omstandigheden)

    Er zit een beetje achter dat vrouwen zonder kindwens het niet goed doen, of zo..

    Je zou net zo goed kunnn beweren dat die vrouwen het meest spannende bestaan leiden..niet gebonden,geen verplichtingen anders dan aan zichzelf,mogelijkheden te over.

    Kijk maar eens naar gescheiden moeders…die zijn echt menigmaal minder af..

    Conclusie : het onderscheid is gene onderscheid en de conclusies zijn erg discutabel..

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.