What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Volle modellen (plus size)

Vol model in de folder van Bonprix

Vol model in de folder van H&M

Volle modellen zijn IN bij de grote modemerken zoals H&M en Bonprix. De plus size models werden eerst vooral gepromoot om vrouwen met een maatje meer zich comfortabel te laten voelen, maar inmiddels worden de modellen gewoon ingezet om kleding te verkopen.

Helaas slaan sommigen de plank wel een beetje mis, want er is een verschil tussen plus size en obese. En dat laatste is ongezond en moet in mijn ogen dus niet gepromoot worden. Plus size, oftewel een normale maat, staat echter steeds vaker in gewone modefolders en dat is prima.

Nog een klein puntje van kritiek: terwijl de beeldredacteuren zich suf photoshoppen op dunne modellen, lijkt men de volle modellen zo ‘echt mogelijk’ willen portreteren. Maar een maatje meer, betekent niet dat je meteen de poriën in het gezicht wil tellen. Maak die meiden mooier! We weten heus wel dat het nep is en een verkooptruc, we hebben zelf ook allemaal diverse filter-apps op de telefoon, dus doe je ding als kledingverkoper en zorg voor een mooi plaatje.

Laatste punt: Plus size is niet hetzelfde als curvy. Curvy betekent een vrouw met een zandloperfiguur, of ze nou dun of dik is. Plus size betekent maat 36 of meer (ja, je leest het goed, maat 36 is al dik in modeland). En nee: je bent niet mooi als je dun of dik of curvy bent. Een model heeft een mooi gezicht, de juiste verhoudingen tussen borsten, buik en billen én ze heeft uitstraling (de x-factor). Dat heeft niet iedereen, we zijn niet allemaal model. (Ga maar huilen in een hoekje)

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Volle modellen (plus size)
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in dinsdag, mei 26th, 2015, at 18:51, and filed under Mode.

Tags: , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.