What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Veganistisch eten (ook in restaurants)

 

Veganistisch eten is helemaal in. Zelfs restaurants spelen in op de zoveelste voedselhype. Bij veganisme eet je helemaal geen dierlijke producten, dus ook geen melk, boter of producten met gelatine.

Vegetarisch eten is voor mietjes, glutenvrij eten voor hipsters, lactose-intolerantie voor Aziaten en Afrikanen. Hoe onderscheid je je dan nog met een lekker kek dieet, waar je iedereen mee kan lastigvallen? Veganistisch eten is het toverwoord!

De VEGAN-hype komt natuurlijk uit Amerika, waar ze constant op zoek zijn naar een nieuwe voedselhype. Je bent ofwel obese of een complete healthjunkie in de USA.

Restaurants doen ook mee aan de trend en daar is natuurlijk niks mis mee. Vaak staan juist zij erom bekend, dat veel eten wordt weggegooid. Dus dan maar beter dat er zo min mogelijk met dierlijke producten wordt gewerkt.

Helaas is een veganistisch dieet helemaal niet zo gezond als de gezondheidsfreaks ons willen doen geloven. Want je mist al snel essentiële voedingsstoffen. Gevarieerd eten is wat de mensheid nodig heeft. Dus niet teveel vlees, niet teveel vis, niet teveel vet en suiker. Maar dat is blijkbaar te moeilijk voor veel mensen, waardoor ze doorslaan naar helemaal geen vlees, helemaal geen vetten en dat soort rare diëten. Je kunt dat dan oplossen door veel noten en zaden te eten, maar veel mensen doen dit uiteindelijk niet. Bovendien is het hartstikke duur.

Oftewel: Eet gewoon je bord leeg en val mensen niet lastig met je zelfverzonnen dieet. Natuurlijk is het goed, wanneer je denkt aan dierenwelzijn. Dus ga lekker je eigen gans schieten, vis een karper uit de hofvijver en houd je eigen kippen in de tuin voor eieren. Maar schrap niet alle essentiële voedingsstoffen van je menu, want daar word je niet gezonder van.

 

 

Info & Utils

Published in zondag, mei 31st, 2015, at 11:13, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.