What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Top5 Amerikaanse zoete snacks

 

Natuurlijk willen we allemaal gezond leven, maar er moet ook genoten worden. En wie kunnen dat beter, dan de Amerikanen? Door websites als Buzzfeed komen we erachter wat de favoriete simpele snacks zijn van de obese aan de andere kant van de oceaan en we kunnen niet wachten om deze lekkere dingen zelf te proberen.

Amerikanen koken net als de Fransen met cups, oftewel kopjes.

Cups berekenen in gerechten:
1 kopje = 250 ml vloeistof
1 kopje suiker = 200 gram
1 kopje bloem = 120 tot 150 gram
1 kopje zout = 300 gram

Hier een top5 van de meest lekkere simpele Amerikaanse zoete snacks:

5. Pindakaaskoekjes (in welke vorm dan ook)

 

Amerikanen zijn dol op peanutbutter en maken daar diverse koekjes en taarten mee. Mix bijvoorbeeld 1 kopje pindakaas met 1 kopje suiker en 1 ei tot een beslag. Leg bolletjes op bakpapier of een ingevette ovenschaal. Bak de koekjes op 175 graden in ongeveer 8 minuten bruin.

4. Zelfgemaakt ijs met bevroren fruit

 

Thuis ijs maken gaat ontzettend makkelijk met bevroren fruit en een blender. Doe bijvoorbeeld een gepelde banaan in de vriezer (in een bakje of zakje). Haal de bevroren banaan eruit, doe hem in de blender met wat melk et voilà: heerlijk bananenroomijs. Je kunt in plaats van melk ook pindakaas toevoegen, voor heerlijk pindakaasbananenijs.

Je kunt ook een pakje bevroren fruit, zoals aardbeien, frambozen of bessen, in de blender doen met een half kopje suiker en een half kopje slagroom. Blenderen en klaar is je fruitijs.

Nog een recept: Doe wat bevroren fruit in de blender met yoghurt, honing en een klein beetje citroensap.

3. Banana pancakes en andere bloemvrije pannenkoeken

 

Pannenkoeken maken was nog nooit zo makkelijk met twee eieren en 1 banaan. Klop de eieren los, prak de banaan er doorheen en bak kleine pannenkoekjes in een pan met boter. Wanneer er gaatjes komen bovenin het beslag, kun je de pannenkoek omflippen.

Wanneer je eieren in huis hebt en zin hebt in iets lekkers, kun je bijvoorbeeld ook een nutellataartje maken. Twee eieren, 100 gram nutella: mixen op hoge stand in een machine. Daarna in een kleine bakvorm gieten en 20 minuten in de oven plaatsen. Eet smakelijk!

2. Oreo-snacks

 

Oreo is het nationale koekje van de Amerikanen. Het zijn twee keiharde zwarte koekjes, met een witte vulling ertussen. Idee is dat je de koekjes losdraait en het wit ertussen met je tong aflikt. Je mag ze ook in de melk dopen. Oreo brengt zelf reclames met kleine receptjes die je kunt maken met de koekjes en veel mensen verzinnen hun eigen recepten.

Doe bijvoorbeeld koekjes in de blender. Vermeng vervolgens de stukjes met roomkaas naturel. Rol er vervolgens bolletjes van en doop deze in hagelslag. Laat de Oreobonbons een uur opstijven in de koelkast. Daarna: smullen maar.

Zie hier nog 50 Oreo-toetjes.

1. S’more koekjes van de padvinders

 

 

 

S’mores zijn koekjes van de Amerikaanse meisjesscouting. Het recept komt 1927 en is landelijk superpopulair bij kinderen, maar stiekem ook volwassenen. Het recept:

Ingredi├źnten:

Marshmallows, dunne chocoladerepen, simpele graankoekjes.

Recept S’more:

Smelt de marshmallows boven een kampvuur, barbecue, je gaspit of in de magnetron.

Leg een koekje neer, doe daar een stuk chocoladereep op, doe een marshmallow erop en sluit af met een koekje. Pas op dat de marshmallow niet te heet is, wanneer je het koekje eet.

 

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Top5 Amerikaanse zoete snacks
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in maandag, mei 25th, 2015, at 20:44, and filed under Lifestyle, Overig.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.