What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: De rommelmarkt is terug van weggeweest

De rommelmarkt is terug van weggeweest. En nee, niet omdat allemaal hipsters van vintage houden en ook niet omdat we door de crisis arm zijn, maar gewoon omdat Marktplaats niet meer werkt. Bovendien zijn we op zoek naar gezelligheid en leuke evenementen in de buurt.

Vintage in de vorm van tweedehandswinkels in beheer van hipsters, is helemaal uit. Maar de rommelmarkt is helemaal in. Vooral kinderkleding, tweedehands meubels en keukengerei zijn populair. Voordeel van een markt, is dat je spullen tegenkomt, waarvan je niet eens wist dat je ze zocht. Zoals een platenspeler, een lamp of een leuk boek. Daarbij leer je je stad goed kennen. Je ziet welke wijken leuk en gezellig zijn en wat voor soort mensen er wonen. Op die manier krijg je binding met de stad. Voor de mensen die zelf op de rommelmarkt staan, is het een goede manier om de buren te leren kennen. De rommelmarkt is dus meer dan alleen een tweedehands grabbelton, het is ook een sociaal evenement.

Marktplaats is helemaal kapot gemaakt door eigenaar E-bay. Je kunt nauwelijks nog goede spullen vinden, want mensen zetten geen dure dingen meer online, omdat ze dan moeten betalen voor de advertentie. Daarbij is het systeem van de website zo onoverzichtelijk, dat je nooit makkelijk de resultaten in je eigen stad vindt. Marktplaats is dus helemaal over en uit.

Overigens is het minder fijn, dat ook handelaren de rommelmarkt weten te vinden. Het eerste uur van de markt, komen er standaard eenzame mannen langs de stands, die proberen zoveel mogelijk te krijgen, voor zo min mogelijk geld. “Mag ik dat ding voor 2 euro?!” Eh, dat ding is een accordeon, dat ding kostte 500 euro en dat ding is bedoeld voor iemand die het instrument kan bespelen… “Mag ik dan dat ding voor 1 euro?!” Eh, dat is mijn zoontje. Die is niet te koop….

 

 

 

 

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: De rommelmarkt is terug van weggeweest
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in zaterdag, mei 30th, 2015, at 16:37, and filed under Lifestyle.

Tags: , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.