What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Borstvoeding geven is hip

Borstvoeding op de cover van Elle

Borsvoeding geven is hip. Nu de economische crisis ten einde komt, krijgen steeds meer vrouwen kinderen. Ook vrouwen met een carrière kiezen voor een baby, maar willen dan geen fles met kunstmelk geven, maar gaan gewoon voor borstvoeding.

Borstvoeding is gezond, altijd bij de hand en kost niks. Daarnaast zijn er nog veel voordelen te geven, zoals bondingtime met je baby, je kind krijg jouw afweerstoffen binnen én je valt als moeder sneller af en bent dus sneller weer op gewicht.

Helaas is borstvoeding geven in het begin helemaal geen makkelijke opgave en zelfs een ware hel voor sommige vrouwen. Bovendien is het voeden erg vermoeiend, krijg je er hangtieten van en is het lastig dat jíj altijd aanwezig moet zijn en je borsten om de drie uur op springen staan. Wanneer je buiten de deur bent, moet je er dus rekening meehouden dat je moet afkolven. En dat kolven klinkt makkelijker dan het is, het betekent dat je minstens een kwartier door een machinale pomp wordt afgetapt. De kolfmachine maakt lawaai en je zit met beiden borsten bloot, dat wil je dus privé doen, dus je moet een ruimte vinden waar je alleen bent en waar je een stopcontact hebt. Bovendien moet die ruimte liefst zonder ramen zijn. Ga er maar aan in het openbaar of op een drukke werkplek. Niet zo gek dat de meeste vrouwen na drie maanden de borstvoeding afbouwen, om zo weer tijd te krijgen voor werk.

Anyway, borstvoeding is hip. Want de modewereld heeft het fenomeen ontdekt. Zo zet Elle deze maand een model dat borstvoeding geeft op de cover. Vogue postte eerder al foto’s van modellen die voeding geven, maar nooit zo prominent op de cover.

Doutzen Kroes deelde al diverse foto’s van haar met baby aan de borst.

Doutzen Kroes geeft borstvoeding

Ook Gisele Bundchen gaf 1,5 jaar geleden foto’s vrij van haarzelf terwijl ze borstvoeding geeft:

Oftewel: borstvoeding geven is niks om je voor te schamen.

Overigens schijnt er ook een trend te zijn om kinderen steeds langer de borst te geven en komt Discovery Channel zelfs met een programma waarbij moeders kinderen van boven de 4 jaar oud nog borstvoeding geven. Dat lijkt wat overdreven. De WHO adviseert borstvoeding tot 4 jaar oud, omdat in veel landen het drinkwater onhygiënisch is en borstvoeding dan een betere manier van hydratatie is.

Mij lijkt het dat wanneer het kind er zelf om kan vragen (en dus herinneringen gaat opbouwen) het tijd is om te stoppen. Maar zoals gezegd, zullen veel moeders sowieso al eerder stoppen, omdat fulltime voeden ook een vorm van luxe is: het betekent dat je niet werkt. En dat is nou net niet de hype. Werkende powervrouwen met een carrière krijgen kinderen, voeden deze en blijven actief. De modellen zetten de trend, de rest van de bevolking volgt. Go girls!

Sarah Stage, het model dat bekend werd met haar sixpack tijdens de zwangerschap, geeft de borst

Info & Utils

Published in maandag, mei 25th, 2015, at 16:54, and filed under Lifestyle.

Tags: , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2015. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.