What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

Kerstrecept: Flespompoen met garnalen en couscous

Ingrediënten:
Garnalen (Hollands of Noors, bakje), bosui, klein bakje crème fraîche, bieslook, flespompoen, kerriepoeder, boter, olie. Couscous, rozijnen, gedroogde abrikozen.

Mix de garnaaltjes met gesneden bosuitjes en wat zout en peper. Mix de crème fraîche met bieslook. Zet beiden schaaltjes in de koelkast.

Snijd de flespompoen in brede ringen, haal met een lepel het vruchtvlees weg. Braad 2 ringen in een koekenpan met olie en boter tot ze een beetje bruin aanbakken. Je houdt pompoen over, gebruik dit morgen om soep te maken of vries in voor een andere keer. Smeer een ovenschaal in met boter, strooi er kerriepoeder op. Leg de ringen erop. Doe de pompoen met kerrie 20 minuten in de oven op 200 graden.

Zet kokend water op, week rozijnen en gedroogde abrikoos in heet water. Wacht tien minuten, ga dan aan de slag: Mix de couscous met heet water, abrikozen en rozijnen, voeg klein beetje zout toe. Goed roeren tot het een lekkere mix is.

Haal de pompoenringen uit de oven, leg ze op een bord. Doe het garnaalmengsel in het midden van pompoen, doe er het crème fraîche mengsel op, schep couscous aan de zijkant. Smullen maar!

Info & Utils

Published in maandag, december 1st, 2014, at 14:32, and filed under Lifestyle.

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2014. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.