What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Polsbandje tegen pesten

Het meest kansloze idee van 2013 is reeds een feit. Vanaf vandaag liggen er in 900 winkels, groene polsbandjes tegen pesten in de schappen. En dat terwijl Southpark dit jaar een aflevering tegen polsbandjes maakte.

Iedere weldenkende puber zal het dus wel uit zijn hoofd laten om zo’n plastic kankerverwekkend bandje om zijn of haar pols te smeden. Tenzij je de loser bent in de klas, die toch al gepest werd en dus niet op de hoogte is van de laatste trends. Eenzaam zit je daar in een hoekje, hopend dat het bandje magische powers heeft en je beschermt tegen die hyperactieve ADHD-pestkoppen in je klas.

Maar helaas werkt het waarschijnlijk tegenovergesteld en zien ze meteen dat jij die eenzame koter bent, die bang is gepest te worden. Een extra reden voor eikeltjes om juist opmerkingen naar je kop te slingeren.

Bedenkers van het bandje, Marije Kat (29) en Lindy Robles (25), werden zelf ooit gepest. Ze hopen dat het onderwerp bespreekbaar wordt en dat is natuurlijk een goed idee. Maar niet door middel van een polsbandje, waardoor een kind nog meer wordt afgezonderd. Je kunt dan net zo goed meteen een ster op het kind plakken. En ook de pesters zelf zullen dit niet gaan dragen, want het is totaal niet ‘swag’.

De enige oplossing voor iemand die gekweld wordt, is ballen kweken en ervoor zorgen, dat je niet op je ziel getrapt wordt zodra iemand je een brillenmans, nerd of loser noemt. Gebruik je talenten, maak je school zo snel mogelijk af en dan komt het na je 18de allemaal wel in orde, als de pest-hormonen van die pubers in je klas zijn uitgewerkt en ze zich aan de maatschappij gaan aanpassen.

Tot die tijd kun je hopen op beterschap, maar draag in géén geval dat groene bandje!

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2013. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.