What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Trends eten 2011

 

Kusmi Tea is thee uit een blikje. Het komt niet van een Japans of Chinese firma, maar uit Parijs. Of nee, het komt uit St. Petersburg en was de thee van de Tsaar. Anyway, in Parijs adverteert elk café groots dat ze de dure thee verkopen en de Bijenkorf in Nederland doet nu ook mee met de trend. We stappen af van de theezakjes met namen als Dutch Blend en gaan weer ouderwets met de theezeef aan de gang in 2011.

 

Nog zo’n Franse dure trend zijn macarons. De kleine schuimpjes achtige koekjes worden in Frankrijk per stuk verkocht bij delicatessezaken. De buitenkant is van opgeklopt gebakken eiwit, de binnenkant is gevuld met een zachte mousse. Ze zijn onbetaalbaar, maar ook ontzettend lekker. Yum Yum voor bij de high tea (als dat nog bestaat).

 

Geen idee waar de cupcakes (kleine cakejes) opeens vandaan zijn gekomen, maar ze zijn overal. Op feestjes, partijtjes, gala’s, iedereen vreet de mierzoete dingen alsof het luxe toastjes zijn. Thuis maken is ook populair, vooral met kinderen. Ach, ze zijn best lekker…



Al die buitenlandse dure trends zijn natuurlijk leuk en wel, maar wat we eigenlijk zoeken zijn authentieke snacks. We willen af van de chemische bewerkte troep die in de supermarkt verkocht wordt en terug naar de ‘gezonde‘, kwaliteits en vers bereidde zondes. Daarom wordt de stroopwafel ook weer populair. Heerlijk warm op de markt en voor ‘t kind een zakje kruimels, of thuis een minuutje in de magnetron. Lekker uit Gouda.

Info & Utils

Published in maandag, maart 21st, 2011, at 15:56, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

2 Responses

  1. Thee voortaan uit blik « Trendwatching Says:

    […] Bron: http://www.watisinwatisuit.nl/2011/03/in-trends-eten-2011/ […]

  2. Thee uit Blik (Cecile de Ruijter) « CO2C Says:

    […] Bron: http://www.watisinwatisuit.nl/2011/03/in-trends-eten-2011/ […]

What is in, What is out?! © 2011. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.