What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Franse film Pieds Nus

Het Franse affiche voor Pieds Nus sur les Limaces
(blote voeten op de naaktslakken)

In Nederland heet de film simpel Pieds Nus (blote voeten)

De Franse film Pieds Nus ging gisteren in Premiere in het Cinecenter in Amsterdam. De zaal zat vol genodigden, waaronder Frankrijkliefhebber Chazia Mourali, die een hele schare lesbische vriendinnen had meegenomen. Of mag je dikke vrouwen met extreem kort haar zo niet noemen? Wellicht hebben de roddelbladen de foto’s,  oh nee, er was geen pers. Wat ontzettend jammer was, want de film was geweldig.

Pieds Nus gaat over een soort volwassen Pippi Langkous (Lily van 25 jaar) die in een Zuid-Franse villa Kakelbont woont. Ze is volwassen, maar niet helemaal honderd.  Ze gaat creatief met dode dieren om. Maakt kleurenlinten in de tuin en is bijna altijd blij. Helaas sterft haar moeder en moet haar zus uit Parijs voor haar gaan zorgen. Lily denkt dat ze prima voor zichzelf kan zorgen, maar is helaas af en toe een gevaar voor zichzelf.

Het is moeilijk te omschrijven waarom de film zo geslaagd is. Wellicht zijn het de mooie beelden, de stralende zon of de vrolijkheid die wordt afgewisseld met dieptrieste momenten. Je wil na de film meer weten over de hoofdpersonen en je hoopt dat ze echt leven. Hulde voor regisseuse Fabienne Berthaud.

Lily lijkt een beetje op Pippi

Lily in de film

Info & Utils

Published in dinsdag, maart 22nd, 2011, at 10:04, and filed under Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2011. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.