What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

INhoud Provinciale Staten Utrecht

Iedereen heeft het maar over die eerste kamer en een meerderheid behalen, maar waar het werkelijk om draait is natuurlijk wat de provincie voor je kan betekenen. In Utrecht betekent dat veiligheid op provinciale wegen, behoud van de natuur, betaalbare woningen voor iedereen, behoud van cultureel erfgoed en waken over veiligheid. Het is een kleine greep uit het werk van de provincie Utrecht, maar geeft al wat meer duidelijkheid dan alleen verkiezingsdebatten over landelijke onderwerpen. Hier een overzichtje van de speerpunten van verschillende partijen om een goede keus te maken.

CDA
Het CDA heeft weinig concrete plannen staan op hun website. Ze willen betere bereikbaarheid, maar pleiten niet voor meer wegen. Ze willen draagvlak voor het gezin en verenigingen, maar hoe dat te bereiken is niet duidelijk. Wel willen ze een voorrangsregel voor het kopen/huren van woningen voor jongeren in dorpen. En ze vinden het niet erg als er bezuinigd wordt.

SP
De SP wil betaalbare woningen, maar waar dan meer gebouwd moet worden is niet duidelijk. Ideetje van de partij: Kantoorpanden ombouwen tot studentenflats. Ze willen meer referenda over gemeentelijke herinrichtingen. Dus de bewoner uit Kanaleneiland bepaalt mee of er in Lunetten een flat mag worden gebouwd.  Ze willen niet meer wegen, wel meer OV. Geen nieuw provinciehuis (kwam die er dan?).

VVD
De VVD bezuinigt ook op de campagne en maakt niet apart voor Utrecht een verkiezingsprogramma, maar heeft landelijke speerpunten voor de provincie. De dieren moeten het ontzien, want ze willen geen ecoducten, maar geluidsschermen. Waarom niet allebei? Tja, bezuinigingen. Maar natuurlijk wel meer asfalt rond de steden en door het lokale groen. Ondertussen mogen de weilanden niet volgebouwd worden met huizen, want dat is dan opeens wel schadelijk voor de natuur.

PvdA
De PvdA wil betaalbare woningen, door meer te bouwen in de stad. Goed zo, geen nieuw Leidsche Rijn. Het is de eerste partij die het over Jeugdzorg heeft, blijkbaar valt dat onder de provincie. Geen nieuwe investeringen, wel beter het geld besteden. Daarnaast willen ze ook ZZP-ers beter ondersteunen.

Partij voor de Dieren
De Partij voor de dieren heeft een hele lap tekst over de provincie. De inhoud laat zich raden, meer ruimte voor de natuur. Minder intensieve landbouw. Minder jacht. Wie de provincie ziet als het stukje natuur buiten Utrecht, doet er wellicht goed aan te stemmen op deze partij. Zij zorgen er immers voor dat Amelisweerd geen geluidswal voor verkeerswegen wordt, maar een bos blijft. En dat de boerenbedrijven niet extreem groeien rondom de stad.

PVV

De PVV weet zelfs bij de provinciale staten de moslims te noemen. Geen moskee in de wei. Ook komen ze op voor vissers en boeren. Want in Utrecht stikt het van de visserij en die moet blijven! (?). De burger is tegen ecoducten, dus die komen er niet. Want die dieren moeten maar beter naar links en rechts kijken als ze oversteken. De PVV is overigens niet alleen tegen moslims, maar ook tegen Aboriginals, het museum in Utrecht verdient dus geen subsidie. Die lelijke negerkunst moet maar door die mensen zelf betaald worden, is het idee van de PVV.

Info & Utils

Published in maandag, februari 28th, 2011, at 14:05, and filed under Cultuur, Lifestyle, Media, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2011. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.