What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Mexico

De drugsoorlog in Mexico is voor de meeste Nederlanders een ver-van-je-bed-show. Maar nu Nederlandse studenten terug geroepen worden van hun Mexicaanse stages, toeristenoord Cancun wordt belegerd en er zo’n beetje elke dag aanslagen zijn, begint de ernst van de situatie ook in ons koude kikkerland door te dringen.

De drugsgebruikers en wapenverkopers in Amerika zijn de grote schuldigen achter de drugswar. En dat 1 op de 10 agenten corrupt is in het straatarme Mexico helpt ook niet mee. Mexicaanse ondernemers vroegen in 2009 de VN al om hulp, maar die doen alsof ze doof zijn. Kinderen zijn hun leven niet veilig, maar blijkbaar is al het geld opgegaan in oorlogen in het Midden-Oosten, want de wereld kijkt toe, maar doet niets.

Ook raar is dat het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken op de hoogte is van deze onveiligheden, maar geen negatief reisadvies afgeeft. Wie wil er op avontuurlijke vakantie naar Mexico, waar de attracties van de dag een openbare liquidatie en een geweldadige overval zijn?

Info & Utils

Published in woensdag, september 1st, 2010, at 10:08, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

One Response

  1. E. Breeman Says:

    Beetje onzin dit. Naar Monterrey moet je nu niet gaan, maar als er in Oost-Turkije onrust is verwacht ik ook geen negatief reisadvies voor Zuid-Europa.
    Ik ben net terug uit Mexico, 4 weken rondgereden en een geweldige vakantie gehad. Geen enkel spoor van criminaliteit gezien. Wel 2 keer een verkeersagent omgekocht, zo werkt het daar nu eenmaal.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.