What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: HEMA

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) doet het goed. Ze ontvangen de Henk Westbroek Trofee (ja die bestaat echt, wordt heel langzaam uitereikt) voor het Utrechtse bedrijf, dat de meeste aandacht besteedt aan de bestrijding van laaggeletterdheid onder medewerkers. Dus de hemahoer kan nu ook het label van de Chat-en-Oeuf lezen.

Daarnaast krijgen ze lof voor het uitbuiten van het Suikerfeest. Want terwijl Nederlandse ondernemers hun schouders ophalen voor een miljoenenfeest, legt de HEMA Arabische chocoladeletters en snoep in het schap. De Hollandsche handelsgeest is nog niet verloren gegaan en bovendien doe je er mensen een plezier mee. Goed gedaan HEMA (Hier Eet Men Arabisch).

Met al die complimenten is het dan raar te horen dat de HEMA te koop staat. Het zou zonde zijn als we zo’n oerhollandse winkel verliezen aan een investeerder uit Rusland of Amerika. Bovendien wordt het personeel er niet vrolijk van. Houd de Hema Hollands en geef me nog een rookworst.

Update: ‘s middags deelde de HEMA in Utrecht gratis tompoucen uit ter ere van de trofee, HEMA is ok!

One Response

  1. Waldo Says:

    maakt het uit? De HEMA is nu eigendom van Lion Capital LLP en dat is een Britse investeringsmaatschappij. Dus de Engelsen, Russen of Amerikanen aan het roer, de rookworst blijft wel hetzelfde.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.