What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Kraken

Het kraakverbod is een feit. Maar wat gaat er dan gebeuren met panden zoals bovenstaande? Deze oude brandweerkazerne staat aan de Groeneweg in Utrecht en niemand die er wilde wonen. Het pand was volledig uitgewoond. Maar de krakers hebben er binnen een eetcafé gemaakt, een gezellige huiskamer en leefbare slaapkamers.

Het grappige is ook, dat er in Utrecht niet eens genoeg krakers zijn om alle panden te bezetten. Zo staat er op de Leidseweg 83 een pand al twee jaar leeg (door het faillissement van koopstudio), maar de krakers kiezen er zelf voor dat niet te wonen, omdat ze bang zijn overlast te veroorzaken. Krakers willen gewoon rustig ergens wonen en niet lastig gevallen worden. Dus kiezen ze zelden rijtjeshuizen in kinderrijke wijken uit.

Wellicht was het in Amsterdam de laatste jaren een chaos, door de vele kraaktoeristen. Maar moet heel Nederland daar dan voor gestraft worden? Krakers organiseren leuke feestjes, goedkope eetavonden en hebben vaak een weggeefwinkel. Ook knappen ze vaak een uitgewoond pand op. We zullen zien met welke acties ze komen.

Update 3 juni 2010: Utrecht gaat wellicht het kraakverbod negeren.
Update 30 september: Bij de Leidseweg 83 staat een bord achter het raam dat er anti-kraak in komt. Dan wordt het tenminste binnenkort bewoond.

 

2 Responses

  1. Rockin' Robbish Says:

    Jaaa!! Tilburg heeft er een AC bij in het voormalige moskee gebouw aan t W. mina Park. wel een zooi nog maar effe de handjes uit de mouwen en dan hoppa, een mooie plek voor autonomen.

  2. Frank Says:

    Heel goed! Weg met die krakers en nu maar hopen dat die stinklucht uit een hoop binnensteden nu ook snel op gaat lossen.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.