What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Kangaroes als grasmaaiers

De laatste tuiniertrend: de kangeroe. In Nederland ontstaat al ophef als Intratuin een paar vlinders probeert te verkopen met Moederdag, maar in Engeland is de nieuwste tuinaccessoire een rondspringende wallabi. De Britten zetten het beest massaal in om het gras kort te houden, meldt de krant The Times.

Trevor Lay, een kangoeroefokker, krijgt steeds meer verzoeken van particulieren die een goedkope ‘grasmaaier’ zoeken. Ook zijn collegafokker Quintin Spratt meldt een explosieve toename in de vraag naar kangoeroes. “Iedereen die een konijn kan houden, kan een wallabi verzorgen. Het zijn lieve, sociale dieren.” Als bewaking heb je er echter helemaal niks aan, zeggen de fokkers. “Als ze een hond zien, maken ze al dat ze wegkomen. Ook voor vreemde mensen zijn ze bang.”

David Gard is de trotse bezitter van drie wallabi’s. Zijn buren hebben hem voor gek verklaard, maar Gard heeft al twee vrouwtjes op het oog om verdere uitbreiding van de populatie mogelijk te maken. “Ze zijn makkelijk te verzorgen en zo grappig, dat zelfs sommige vrienden het er al over hebben er ook een te nemen.”

Bron: http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/41399/Britten_nemen_kangoeroe_als_grasmaaier.html Ook vanochtend in het ontbijtnieuws van RTL.

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - IN: Kangaroes als grasmaaiers
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Info & Utils

Published in dinsdag, mei 11th, 2010, at 09:55, and filed under Cultuur, Lifestyle, Overig.

Tags: , , , , , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.