What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

UIT: Boerka


Gisteren kwam Canada met een wetsvoorstel de Boerka (of burqa of burka) in Quebec te verbieden in overheidsgebouwen. Vandaag verbiedt België de Boerka in het openbaar. In De Stentor (en op Nu.nl en in het Brabants Dagblad en in het AD, overal dezelfde quoot zonder afzender) staat te lezen:

De moslims waarschuwen dat het verbod een gevaarlijk precedent kan scheppen. ”Vandaag is het de gezichtsbedekkende sluier, morgen zijn het de tulbanden van de Sikhs, daarna zijn het misschien de minirokken.”

Whoehaha, in Turkije zijn kerk en staat allang gescheiden en mag je niet eens een Fez op. En daar zijn de Turken blij mee, ze gaan er zelfs de straat voor op. Frankrijk is ook vrij duidelijk, religie is een hobbie (of in ieder geval iets wat in je privéleven thuis hoort) en daarom is er scheiding van kerk en staat.  Een keiharde scheiding  die zorgt dat uitingen van religie in openbare functies verboden zijn (dus alle scholen hebben hetzelfde publieke onderwijs en je draagt geen kruisje om naar je werk).

In Nederland is er geen scheiding tussen kerk en staat. Daarom zitten we opgezadeld met het CDA, Christenunie en SGP. Waarbij de SGP fundamentalistischer en meer anti-vrouw is dan de meeste moslims. En wist u trouwens dat u voortaan altijd een eed aan God moet afleggen in een openbaar ambt? Thanx to CDA.

Scheiding tussen kerk en staat betekent ook de opheffing van alle Christelijke-, Joodse- en Moslimscholen. No way dat het CDA het zo ver laat komen, dus voorlopig komt er in Nederland waarschijnlijk geen verbod op de Boerka. En zeg nou zelf, hoe vaak heeft u in het openbaar een Boerka gezien? En had u er toen last van?!

Info & Utils

Published in woensdag, maart 31st, 2010, at 14:56, and filed under Cultuur, Lifestyle, Media, Overig.

Tags: , , , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.