What is in, What is out?!

Trends in fashion, society and media

IN: Schepen op zonne-energie

In Duitsland is de grootste boot op zonne-energie gepresenteerd met de weinig originele naam Planet Solar. De afmetingen van de catamaran zijn 31 x 15, 35 x 23 meter. Raphael Domjan (leuke naam) is de oprichter en kapitein van de zonne-catamaran en gaat een wereldreis maken met zijn boot. In 2011 moet de PlanetSolar een wereldrecord vestigen door als eerste op zonne-energie aangedreven boot om de wereld te reizen. Naar verwachting zal de boot met een gemiddelde snelheid van acht knopen (bijna 15 km/h) varen.

Helaas voor schipper DomJan komen dit jaar ook een Australisch-Chinese bulkcarrier en tanker op de markt met zonnepanelen in de zeilen. Deze twee schepen zullen zeker groter zijn en harder varen. Gelukkig voor zijn record gaan deze de wereld niet rond, maar geld verdienen met duurzaam varen.

Het besparen van stookolie levert enorm veel geld op. En het is nog goed voor het milieu ook. Dus slim als de Duitsers in vrachtschepen investeren, in plaats van in een catamaran (daar zitten alleen rijke verveelde lui in strakke witte broeken op). Meer informatie over het Chinees-Australische schip, vind je hier.

Info & Utils

Published in woensdag, maart 24th, 2010, at 14:23, and filed under Lifestyle, Overig.

Tags: , , ,

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

What is in, What is out?! © 2010. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.